Dienstverlening

Collectieve inkoop elektriciteit en gas

Cinergie is een van Nederlands grootste onafhankelijke inkoopcollectieven voor elektriciteit en gas met een inkoopvolume van ruim 450 miljoen kWh elektriciteit en 40 miljoen m3 aardgas. De energieprijzen zijn elke dag in beweging, elektriciteit kan vandaag bijvoorbeeld goedkoper zijn dan volgende week en voor gas is dat misschien wel net andersom. Het inkoopmoment is dus van groot belang  om tot een zo scherp mogelijke prijs te komen. Cinergie sluit daarom op basis van een doorlopende machtiging elektriciteit- en gascontracten. Iedere dag houden wij de markt in de gaten en wanneer prijzen erg gunstig zijn, wordt een aanbesteding gepland. Verschillende leveranciers worden dan uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Samen met de Raad van Toezicht worden de leveranciers vervolgens beoordeeld op o.a. prijs, voorwaarden en service.

Door elektriciteit en gas tegen het laagst mogelijke tarief in te kopen brengen wij uw energierekening al snel 20 tot 30 % naar beneden. Hierdoor bespaart u niet alleen geld maar ook kostbare tijd en energie. Want Cinergie regelt alles voor u. U machtigt ons om uw energie in te kopen en wij verzekeren u niet alleen van een scherpe prijs maar ook van flexibele voorwaarden en service.Zo kunt u zich bezighouden met uw eigen kernactiviteit terwijl wij uw energiezaken beheren. Door onze marktkennis, gecombineerd met de vele duizenden klanten zijn wij namelijk in staat ten allen tijden voor een zeer scherpe energieprijs in te kopen.

De deelnamekosten van Cinergie bestaan uit een maandelijks abonnement van €31,75 per elektriciteit- en €13,50 per gasaansluiting. Cinergie ontvangt geen provisie van leveranciers – daar ziet onze Raad van Toezicht onder meer op toe - waardoor we geen dubbele belangen hebben en ons 100% voor onze klanten kunnen inzetten.

Wij maken graag een vrijblijvende besparingsberekening voor u. Wij hebben hiervoor uw meest recente jaarafrekening nodig. U kunt deze sturen aan office@cinergie.nl.

Cinergie koopt primair collectief elektriciteit en gas in voor bedrijven en bouwaansluitingen. Daarnaast bieden wij klanten aanvullende diensten op het gebied van energie (besparing) die we invullen door samenwerkingsverbanden met enkele betrouwbare marktpartijen.


Online verbruiksinzicht en slimme meters

Energieleveranciers, netbeheerders en/of meetbedrijven meten uw energieverbruik, maar geven u hierin zelf doorgaans geen inzicht. Dat is vreemd, want die informatie is eigenlijk nodig om facturen gemakkelijk te kunnen controleren. Cinergie heeft een eigen webportaal ontwikkeld waardoor u uw verbruik makkelijk en snel kunt inzien. U kunt zelfs op uurniveau zien wat het verbruik is geweest.
Daarnaast kunt u via Cinergie uw meter laten vervangen door een slimme meter. Een slimme meter is nodig om het verbruik inzichtelijk te maken in het portaal. Voor meer informatie kunt u verder lezen op deze pagina.


CO2-certificering

Duurzaamheid staat in toenemende mate op de agenda van het bedrijfsleven en daarmee ook de behoefte om prestaties op dit vlak te meten. De CO2-prestatieladder is hiertoe hét kwaliteitszorgsysteem. Wij werken samen met adviseur Rene Schoenmakers die u van A tot Z kan begeleiden door het hele certificeringsproces.
Tijdens audits voor de CO2-prestatieladder is het belangrijk om aan te tonen dat er daadwerkelijk groene stroom wordt verbruikt, daarom heeft Cinergie een eigen CertiQ rekening. Hierop worden op klantniveau certificaten bij- of afgeboekt.


Besparingsadviezen

In veel bedrijfsgebouwen liggen de energiebesparingen nog voor het oprapen. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld de vervanging van de verwarmingsketel, energiezuinige verlichting, isolatie, sluipverbruik en verkleining van de meter en/of aansluiting. Cinergie werkt samen met Eratech Energie die meetapparatuur in uw pand aanbrengt en in kaart brengt waar uw grootste kansen liggen. De uitkomst is een praktisch advies met een overzicht van de besparingsmaatregelen met de kortste terugverdientijd.


Advies en realisatie van zonnepanelen en laadpalen

Zonnepanelen en elektrisch rijden zijn booming. Helaas maken we geregeld mee dat het advies van leveranciers van zonnepanelen ernstig te wensen over laat en vaak is ingegeven door de gedachte ‘hoeveel panelen ze op uw dak kwijt kunnen’. Daarom werken wij samen met Energieplaneet die u een reëel en volledig advies geeft met aandacht voor:

•    Een reële terugverdientijd-berekening
•    Plaatsing en optimaal aantal zonnepanelen
•    De status van uw dakbedekking
•    Noodzakelijke aanpassingen in uw meterkast
•    Een teruglevercontract bij de energieleverancier
•    Zonnepanelen van Duitse makelij
•    De subsidiemogelijkheden 

Interesse in een van bovenstaande diensten? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.