Groene stroom (GVO's)

Steeds vaker is er twijfel of leveranciers niet meer groene stroom verkopen dan ze feitelijk beschikbaar hebben. Hierdoor staat het bewijs of u al dan niet groene stroom heeft onder druk. Om die reden wil bijvoorbeeld de CO2-prestatieladder bij voorkeur uw “enduser account” bij CertiQ zien, waarop zichtbaar is dat op uw naam “garanties van oorsprong” (GVO’s) zijn afgeboekt. CertiQ is de enige instantie in Nederland waar GVO’s kunnen worden verhandeld, en daarmee het enige 100% sluitende bewijs dat u groene stroom verbruikt.

Energieleveranciers boeken geen GVO’s af op klantniveau omdat ze dit te bewerkelijk vinden. Daarom heeft Cinergie zelf een handelsaccount geopend bij CertiQ waardoor wij dit wel voor u mogelijk kunnen maken. U heeft hierdoor de keus om: 1) traditioneel groencertificaten via de energieleverancier in te kopen, of 2) Cinergie groencertificaten op uw bedrijfsnaam af te laten boeken op uw end user account bij CertiQ. In onderstaand overzicht treft u de voor- en nadelen van beide opties aan:

Inkoop via leverancier
Enduser account via Cinergie
Prijs voor groene stroom
Geen verschil
Geen verschil
Enduser account CertiQ
Nee
Ja
Bewijskracht groene stroom
Matig
100%
Flexibiliteit verbruik
Vooraf opgeven
Indicatie vooraf en lopende jaar bijstellen
Facturatie
Op maandfactuur
Een factuur aan begin van het jaar
Administratief werk
Minimaal
E-herkenning EH1+ End user account aanmaken*

* Aan een e-herkenning EH1 (zakelijke DigiD) en end user account bij CertiQ zijn geen kosten verbonden. Als u nog niet beschikt over een e-herkenning of end user account, dan bereid Cinergie de formulieren hiertoe voor zodat u hier geen werk aan heeft.

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Wij zullen u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden, afgestemd op uw specifieke situatie.