Home > Energie advies > Lokale energieproductie

Lokale energieproductie

Zelf duurzaam elektriciteit opwekken?


Langzaam nemen we afscheid van vervuilende kolencentrales en voor verwarming kunnen we niet langer rekenen op aardgas. In plaats daarvan worden zonnepanelen gesubsidieerd door de overheid in de vorm van de salderingsregeling voor kleinverbruik- en de SDE subsidie voor grootverbruikaansluitingen.

Zonnepanelen

Bij uw besluit om te investeren in zonnepanelen helpt Cinergie u graag met onafhankelijk advies. Wij berekenen op basis van het aantal zonnepanelen exact hoeveel zonnestroom u terug levert aan het elektriciteitsnet. Bij zonne-energie gaat het er niet om hoeveel zonnepanelen er op de beschikbare dakoppervlakte passen. Voor een hoog rendement van uw installatie is het juist verstandiger om het aantal zonnepanelen zo af te stemmen dat teruglevering aan het net tot een minimum wordt beperkt. Om dit te bereiken, analyseren we uw verbruiksprofiel ten opzichte van productiegegevens van bestaande zonne-installaties in uw regio.

Warmtekoudeopslag

Het is het ook mogelijk om zelf warmte en koude te produceren. Warmtekoudeopslag (WKO) is een prachtige techniek voor bedrijven die zowel warmte als koude nodig hebben. Grondwater van ongeveer 12 graden C° vormt in de winter de basis om te verwarmen en in de zomer om te koelen. Een WKO is dé manier om volledig afscheid te nemen van de gasaansluiting. Daarbij is de kans groot dat de overheid meer subsidie beschikbaar zal stellen zodat gasproductie verder kan worden teruggeschroefd. Cinergie heeft alle kennis in huis om u goed te begeleiden en adviseren bij het in gebruik nemen van Warmtekoudeopslag.

Overweegt u zonnepanelen of een WKO neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek

Ook meer rendement uit uw energie?

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen enkele dagen contact met u op.

Volg ons op