Home > Over Cinergie > Duurzaamheid bij Cinergie

Duurzaamheid bij Cinergie

Hoogste niveau CO2-prestatieladder


Cinergie heeft in augustus 2014 voor het eerst het certificaat niveau 5 van de CO2-Presatieladder behaald en sindsdien elk jaar verlengt. Hiervoor hebben we onze CO2-uitstoot in beeld gebracht en zijn reductiedoelstellingen en maatregelen bepaald. Een reductieplan zorgt dat Cinergie bewuster en zuiniger omgaat met energie. Hierbij speelt bewustzijn van zowel de eigen organisatie als ook onze omgeving een grote rol. Voorbeelden van maatregelen zijn het reduceren van reiskosten, onze klanten meer gebruik laten maken van groene stroom en het verplicht stellen van bedrijfsauto's die een label hebben van minimaal B.

Downloads


Cinergie stelt elk half jaar haar Carbon Footprint vast. De Carbon Footprint Analyse is uitgevoerd volgens de opzet van het Greenhouse Gas (GHG) protocol. De organisatie grenzen zijn gekozen op basis van de ‘control approach’. Dit betekent dat binnen de analyse de bedrijfslocaties, middelen en medewerkers zijn meegenomen die werken bij Cinergie. Het GHG identificeert drie bronnen van emissie, bekend als scopes. Binnen scope 1 en 2 (eigen CO2-uitstoot) ligt onze doelstelling op minimaal 1% reductie  per scope per jaar. We denken in scope 3 veel meer CO2 te kunnen besparen. Het gaat hier met name om het energieverbruik bij onze klanten.

CO2-reductie
Het reductiebeleid van Cinergie richt zich met name op scope 3: het energiegebruik in de keten en met name bij haar klanten. Door middel van onderzoek, advies, innovaties en technische ontwikkelingen willen we met name bij onze klanten het energieverbruik verminderen. Dit doen we door steeds meer groene stroom in te kopen, online verbruiksinzicht met het energieportaal en door energiebesparingsadviezen te geven.

Duurzaamheid
Duurzaamheid is geen trend, het is onze toekomst. Cinergie is al jaren een maatschappelijk betrokken onderneming die zich bewust is van haar rol als werkgever, opdrachtnemer en opdrachtgever. Daarom is maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) onderdeel van ons dagelijkse beleid.

Bij Cinergie zijn wij altijd op zoek naar een juiste balans tussen People, Planet en Profit. Mensen staan bij ons hoog in het vaandel. We vinden het belangrijk dat we op een plezierige, efficiënte en gezonde manier met elkaar samenwerken aan het succes van onze onderneming. Steeds vaker blijkt dat de balans leidt tot betere resultaten voor zowel het bedrijf als onze samenleving.

Wat is het en wat levert het op?
De CO2-Prestatieladder is ontwikkeld door ProRail. Het is een instrument om bedrijven uit te dagen hun CO2-emissie te leren kennen en te verminderen. Het gaat daarbij vooral om energiebesparing, het efficiënt gebruik maken van materialen en het gebruik van duurzame energie. Sinds 2011 is de CO2-Prestatieladder in eigendom van Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO).  De CO2-Prestatieladder geeft in vijf niveaus aan hoe bewust de onderneming van het energieverbruik is en weet welke ongelijkheden gebruikt kunnen worden om in de toekomst het verbruik te verkleinen.

Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Ook meer rendement uit uw energie?

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen enkele dagen contact met u op.

Volg ons op