Home > Blogs/Nieuws > Duurzaamheid niet langer vrijblijvend

Duurzaamheid niet langer vrijblijvend

Beschikt uw kantoorgebouw over Energielabel C?

De Europese lidstaten voeren al jaren een abstracte discussie over klimaatdoelen. Maar wat betekent dat concreet voor uw bedrijf? Inmiddels is duidelijk wat de overheid van u verwacht en dat is meer dan menigeen denkt.

Energielabel C
Kantoorgebouwen dienen uiterlijk in 2023 te beschikken over energielabel C en mogen anders niet langer als kantoor worden verhuurd. Ook banken spreken hun klanten aan op deze verplichting en weigeren zelfs te (her)financieren, wanneer niet aan deze eis wordt voldaan. In sommige gevallen is er een forse investering nodig om te voldoen aan energielabel C. Weet u wat er concreet nodig is voor uw pand om energielabel C te verkrijgen?


Erkende maatregelenlijst
Voor alle bedrijven die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas verbruiken, is de “erkende maatregelenlijst” van toepassing. Ofwel: u bent verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen die zich (in theorie) binnen 5 jaar terugverdienen. Tot voor kort werd deze wetgeving nauwelijks gehandhaafd, maar inmiddels wordt het bedrijfsleven volop gecontroleerd door de omgevingsdiensten. En ook hier liegen de maatregelen er vaak niet om.

Cinergie stelt voor klanten kosteloos een Energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS) (energieportaal) beschikbaar, waarmee u alvast aan één van de erkende maatregelen voldoet. Bekijk de demoversie en log in met demo@cinergie.nl en het wachtwoord Demo.

Wacht niet te lang
Een efficiënte energiehuishouding biedt ook kansen. Het kan zorgen voor een hoger comfort tegen lagere kosten. Cinergie inventariseert graag vrijblijvend wat er de komende jaren specifiek op u afkomt en kan eventueel een energie-onderzoek uitvoeren. Wacht niet totdat de omgevingsdienst bij u op de stoep staat, maar laten we ons hier samen goed op voorbereiden.

Vrijblijvende inventarisatie?

Ook meer rendement uit uw energie?

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen enkele dagen contact met u op.